Ongeveer een jaar of vijftien geleden kreeg ik op mijn verjaardag van neef Albert de lp Schulmädchen-Report.
Het was oud Duits vinyl uit 1971 met de soundtrack van een erotische film. 
Op de hoes daarvan lagen drie wulpse meisjes van zo’n 18 jaar in bikini gekleed lekker in het gras te zonnen. Op zich was dat niet schokkend want destijds waren er in de platenbakken talloze lp’s te vinden met dat soort foto’s want erotiek en seks verkocht als een tierelier, net als al die platen met hitjes van “Alle 13 Goed”. Ook in ons calvinistische landje. De eerste Nederlandse pornofilm heette Pruimenbloesem, mooie titel overigens. Daarvoor was in 1971 Blue Movie vertoond maar die had zelfs nog een dunne verhaallijn! Rijen mannen met lange jassen bezorgden de bios een kassucces. Even later zouden die geilneven in de stoelen opgewonden wegzakken om onzichtbaar te zijn. Ik zat daar ook tussen, keek mijn ogen uit maar ik was uiteraard voor de muziek gekomen. Das logisch. Even voor het einde van dit spektakel en dus voordat het grote licht aan ging verlieten vele jassen schichtig de zaal want het was toen een beetje fout om naar zo’n succesnummer te kijken. Ik bleef zitten want ik wilde namelijk de aftiteling zien! Niet voor de namen van die vrouwelijke sterspelers maar vanwege de muziek die bij het rampetampen ten gehore werd gebracht! Gert Wilden las ik en had nog nooit van die opgewonden zwavelstok gehoord maar was per direct al een groot fan van hem. Een Duister, dat wel. Internet bestond toen nog niet en het was voor mij onmogelijk om iets van die Herr Heetboven te weten te komen. Niet veel later kwamen die nette Vrolijke Vluggertjes in Tiromaar die waren qua verhaallijn, beeld en muziek überhaupt een slap aftreksel. Met het verglijden der jaren ging ik die componist gewoon vergeten en hoorde daar letterlijk niets meer van.

Recentelijk was ik op even zolder toen ik die Deutsche Schallplatte uit een doos haalde. Ik legde hem beneden op de platenspeler en genoot van die heerlijke ouderwetse zwijmelsound. Totdat ik track vijftien hoorde. Waar kende ik die ook weer van? Dit kwam me wel heel erg bekend voor en jawel hoor, het is de openingstune van Toren C. De titel is Blues Party en duurt 2.15 minuut. Voor die snelle tv duurt dat nummer natuurlijk veel te lang dus hoor je ongeveer slechts 20 seconden. De producer van Toren C gebruikt trouwens meer van Schulmädchen-Report.
Trouwens, die hele lp is wel aardig. Het is dan een soort muzikaal behang, niet storend maar wel lekker vullend maar zonder bewegend beeld erbij is die niet bepaald opwindend laat staan erotiserend. Dat neemt niet weg dat er tijdens een verjaardag deze blote soundcape best wel lekker is. Het leidt absoluut niet af! Eigenlijk heeft het iets weg van David Hamilton, maar dan muziek en zonder te jonge magere meisjes.
Wordt het niet eens tijd voor een musical daarvan?