God zij dank, het is me gelukt om de paastijd zonder ergenis door te komen. En dan bedoel ik dus de afwezigheid van paasliedjes en winkel-paas-gekweel. Waar we in december overvoerd worden met een volledig belachelijke hoeveelheid verklankte kerstmeuk, zo stil blijft het in diezelfde winkels rond de Pasen. Waarschijnlijk is het ook zo met Pinksteren. Mijn afkeer voor ongevraagde muziek is ondertussen bij menigeen duidelijk maar ik verbaas me toch weer bijna dagelijks over de hoeveelheid gekweel dat over ons als beschaafde westerse mens wordt uitgestort. Om niet in verzuring te vervallen, daarvoor is het leven gewoon te leuk, kom ik ook nog op plekken waar het stil is. In veel gevallen kom ik dan in de natuur of bij enkele boerderijen. Daar is het rustig en hoor je slechts vogels tjilpen of koeien loeien. En een koe loeit relatief weinig! Kortom, heerlijk om die stilte te ervaren.

Waar ik me langzamerhand wel zorgen om ga maken is de hoeveelheid beeldwisselingen per minuut op de tv. Dit is echt niet meer normaal! Soms tel ik deze en dan kom ik wel eens tot meer dan 60 stuks per minuut, elke seconde 1, dus na 5 minuten zit ik doorgaans op 300 beeldwisselingen. En ik verbaas mij erover dat niemand daar iets aan doet of iets over zegt. Dat is raar! Natuurlijk hangt het ook af van het soort programma’s  maar door de bank genomen zit ik er niet veel naast. Clips van vage gillende meiden zijn daarin koploper maar ook moderne natuurfilms tonen het leven van bijvoorbeeld ´de donderpad in brak water´ het liefst vanuit vele camerastandpunten met bijbehorende synthetische muziek. Wat is er aan de hand? Waarschijnlijk weet ik het. Ik kom vandaag de dag tot 3 mogelijke motiveringen daarvoor maar misschien zijn er meer.

  1. De programmamakers/samenstellers denken dat de televisiekijkende mens zich niet langer kan 6 seconden kan concentreren, dus veel afwisseling want dan blijf je kijken. Uiteraard ligt het verdienmodel hiervan ten grondslag. Ik kan me trouwens uitstekend concentreren mits boeiend.
  2. De Illuminaten zitten hier achter. Deze geheime groep ´verlichten´ hebben het doel om ons gek en slaafs te maken waardoor zij op een gegeven moment de macht kunnen overnemen. Deze groep bestaat onder andere uit rijke (bankier)families, politici, ambtenaren, beroemdheden en internationale organisaties.
  3. Het is de tijdgeest en zo is het nou eenmaal. De mensheid wordt dommer en slaafser!
    Jammer maar helaas dus.

Wel ervaar ik dat mijn kijkgedrag de laatste jaren daardoor is veranderd en dat er weinig interessants op tv voor mij overblijft. Gelukkig heb ik dan nog de mogelijkheid om er wat aan te doen, namelijk de tv uit te zetten, radio te luisteren of gewoon lekker niks. Maar dat is ook een hele kunst!