Vorige week was het erg heet in Nederland. Zelfs aan de kust was het onbehoorlijk heet. Volgens de weersverwachting wordt het de komende dagen wederom een graad of 30 .
En de zomer zelf moet nog beginnen! Dus, maak je borst maar nat. Wil je echt verkoeling hebben, zoek je het water op.

In Nederland ben je echter nooit alleen! Er zijn altijd watersportliefhebbers bij jou in de buurt. Vaak met een luidruchtige buitenboordmotor. Altijd mannen.
Die houden van herrie, motoren en snelheid! Rustiger wordt het pas wanneer je gaat vissen. Daar moet je echter wel van houden.
Vaar eens met een boot naar een rustig stekje, werp de hengel uit en wacht, wacht en wacht. Daarover is zelfs een leuk liedje uit 1969 van ’t Schaep met de vijf poten.
Om zeker te weten of je niet in de verkeerde sloot zit, kijk je om je heen. Wanneer je andere vissers ziet, meestal mannen, dan zit je goed. Mannen zijn jagers.
Vaak is dit volk niet zo spraakzaam, vandaar dat ze zijn gaan vissen. Vrouwelijke vissers zie je nooit. Die jagen niet, praten veel. Ze kunnen echter wel goed koken!
Na een tijdje kan je controleren of jouw aas nog aan het haakje zit? Saai? Welnee en stel je voor dat je beet krijgt! Dan wordt het pas echt spannend! Het voordeel daarvan is, dat je thuis of op jouw werk wel wat te vertellen hebt!
Hou er rekening mee dat de gevangen vis per dag wel steeds groter wordt. Visserslatijn heet dat. Da’s heel normaal en anderen zullen jou meer gaan waarderen.

Wil je als man echt helemaal alleen en in alle rust van jouw hengelsport genieten, ga dan naar IJsland. Het is niet naast de deur, maar het loont de moeite. Je boekt een enkele reis naar Reykjavik, vervolgens neem je een vlucht naar Súðavík. Een dag later sta je op het smeltende ijs en al spoedig vind je een wak of losse schots. Spring daar op! Pak jouw hengel en wacht. Waarschijnlijk hoor je zo nu en dan wat kraken, maar dat hoort eenmaal bij. Niets aan de hand! Verder is er niks, helemaal niks..
Je bent nu echt alleen. Jij, met jouw hengel, de vis, het ijs, de natuur. Heerlijk toch? De mannen van VisTV zullen jaloers op je zijn. Succes verzekerd.

Wel een paspoort meenemen. Handig bij de identificatie.