MENSEN MAILEN MIJ DIT ….

Lady Gaga, ja dat staat bij mij ook wel bekent als echte oorwurm muziek (en vreselijk mens ook, vind ik), verbaast mij niet helemaal dat deze 3 keer maar liefst erin staat. De rest is voor mij niet echt oorwurm muziek voor zover mij bekent.
Als oorwurm staat bij mij nog bekent Kesha – Tik Tok. Volgens vele is “It’s a small world” ook een oorwurm maar bij dat nummer heb ik er dan weer helemaal geen last van. Nummers die bij mij ook wel bleven hangen: Thierry Noritop – Ballade ensoleillée en Jasmon – Garden Of Peace
Het is dus niet alleen bij de popmuziek, en waarschijnlijk ook persoonlijk wat “oorwurm” muziek is.

Schokkende vermelding: MUZIEK in de operatiekamer
Operatiepersoneel kan tijdens een operatie meeluisteren naar muziek.
Chirurg Jeekel wil dit binnenkort overleggen met het Ministerie en dit tot standaard protocol maken bij operaties: MUZIEK!!!
Hoe kunnen we dit tegenhouden?!
Bovendien piano’s vrij te bespelen in veel ziekenhuizen.

Ik, met erg gevoelige gehoor (hyperaccussis) ondersteun dit initiatief van harte, maar waarom alleen winkels en restaurants? Ook in dokter en tandartspraktijken wordt ik lastig gevallen met muziek. Verder vind ik de term zonder muziek (hoewel heel duidelijk geschreven) toch wat duister. Want hoe zit het bij een winkel die absoluut geen muziek draait maar de verkoper wel de halve dag loopt te fluiten, zingen of neuriën? Is dit met of zonder muziek? Of een winkel die niets draait maar wel een draaiorgel vlak voor de deur staat te draaien. En dus binnen kan horen. En Radio 1 valt dit onder muziek? Radio 1 draait overigens wel muziek: www.nporadio1.nl/muziek En een restaurant die een TV aan heeft staan? TV programma’s hebben ook muziek. Want eisen wat onder wel of geen muziek verstaan wordt lijk me wel zo helder. Ook vreemd dat de Aldi en Lidl als zonder muziek aangemeld kunnen worden, deze hebben nooit muziek. Lijkt mij zinvoller om een aparte pagina aan te maken voor bedrijven die nooit muziek draaien. Dan een kaart waarbij bij “elke” Aldi/Lidl een flag wordt vertoont. Alvast bedankt!

 

Graag zou ik naar café’s of restaurants gaan waar wel muziek is maar niet te hard zodat je kan praten. Zo is er na afloop van jazzconcerten in het BIMhuis in Amsterdam vaak een dj die na de goede muziek van het concert met z’n koptelefoon op veeeeeeeel te harde muziek draait. Meer mensen hebben al geklaagd maar het helpt niet. Groet, Siep

Mooi, dan in het vervolg naar de Koele Costa.
Vandaag rond lunchtijd op terras bij strandtent Het Strandhuys in Katwijk. Staalblauwe lucht, noordenwind, prima temperatuur. Jammer dat er weer zeurderige achtergrond muziek te horen was. Praten, laat staan luisteren naar je gesprekspartner gaat dan niet. Inderdaad, de meeste gasten rond 12:30 uur op een maandagmiddag op 10/4 waren 55+. Waarom stemmen ze hun muziek niet af op het publiek? Voorlopig hier niet meer naar toe, maar naar de Koele Costa.

Beste Ab,Wat een goed initiatief!
Mijn boekhandel heeft geen muziek, omdat ik het te sfeerbepalend vind. Het heeft ook een praktische reden: ik ben licht slechthorend en achtergrondmuziek maakt mij moe.<br /> Sommige mensen die hier werken missen het, klanten vinden het meestal ‘zo lekker rustig!’
Lot, Boekhandel over het Water!

Dag Ab,Ik vind dit een top initatief ! Ik ben ook iemand die zich er aan stoort dat we altijd en overal zogenaamd “leuke en gezellige” muziek door onze strot geduwd krijgen.
Ik wil ook zelf bepalen wanneer ik welke muziek luister en gruwel ook van commercie (zowel in muziek als in de inzet van muziek/muzak) Echter, wat ik mis is de zekerheid dat een bepaalde gelegenheid (winkel of horeca) bewust kiest om geen muziek te laten horen.
Welke ondernemers begrijpen, onderschrijven en voeren bewust een “geen muziek” beleid ?
Deze aanvullende info zou zeer welkom zijn op de kaart. Ik zou graag willen weten op welke plekken er bewust voor wordt gekozen om geen muziek te laten horen. Ik hoop dat initiatief leidt tot meer bewustwording van geluidsvervuiling.
Ik hoop ergens dat rust en stilte de norm kan worden in plaats van geluidsgeweld.
Groeten, Steven

Beste Ab kok,
In de winkels van Lidl en Aldi is volgens mij nooit muziek. Heel prettig boodschappen doen. Was vanochtend even bij AH. Daar staat altijd vreselijke muziek aan, net als bij de Jumbo. De Hema is ook heel erg.

Wat een geweldig initiatief, deze website. Veel succes ermee.

Ha Ab,
Hoorde net van je initiatief op radio 4, heel goed! Ook wij hebben besloten de muziek achterwege te laten in ons kleine restaurant. Het geroezemoes van de gasten is iets dat ons als “muziek” in de oren klinkt!

Beste Ab,
In het Twentebad in Hengelo klinkt altijd keihard Sky Radio. Op vragen of het wat zachter kan wordt niet gereageerd. Op een door mij gestuurde mail evenmin. Waarom die herrie als je lekker wil zwemmen?

Dag Ab,
wat een fantastisch initiatief! Ik dacht vaak dat ik alleen stond in mijn ergernis, maar niet dus. Ik kom veel in het buitenland en de ‘muziekte’ is nergens zo erg als hier. Dus ga zo door, Ab.

Hartelijke groet, Jeannette B

Beste Ab Kok,
Vanmorgen bij Gerard Ekdom op radio 2. Prachtig stukje radio. Bij de graaf van Gelre is het geluidsniveau door het zeer drukke bezoek hoog genoeg.

Beste Ab,
Hoorde net van je initiatief op radio 4, heel goed! Ook wij hebben besloten de muziek achterwege te laten in ons kleine restaurant.

Het geroezemoes van de gasten is iets dat ons als “muziek” in de oren klinkt!

Hallo Ab,
Maar wat ik ook heel storend vind is de harde “achtergrond” muziek in Nederlandse series en films op tv. Mijn man en ik kunnen het gewoon niet horen door de harde muziek…… nou vraag ik je, dat is toch niet de bedoeling.
Groet Trees

Beste Ab Kok,
Fijn dat je deze actie op je neemt!
Al 30 jaar strijd ik voortdurend om muziek uit te krijgen als ik ergens moet zijn wat ik niet kan omzeilen. Het leidt vaak tot onbegrip en bij mij tot grote frustratie. Ik ga bijna nergens heen en ben zodoende een slechte hulp om achter locaties te komen waar geen muziek is. Mocht ik dit wel weten dan geef ik dit zeker door!
Ik hoop dat je een groep om je heen hebt die met jou een vuist kan maken tegen het overmatige gebruik van muziek…. geluid kun je helaas niet afsluiten!
Met vriendelijke groet
Christina K

Helaas kan ik geen restaurant of winkel aanmelden.
Maar ik ben heel blij met dit initiatief. Ik hoop dat er restaurants en cafés zonder achtergrondmuziek komen

Mijn inmiddels overleden tante had het jaren geleden al over akoestische milieuverontreiniging.
Ik vond dat zo’ n goed verzonnen omschrijving dat ik deze u niet wilde onthouden.
Groet, S T

Geweldig initiatief. TIP: Als consument en iemand die heel graag horeca-gelegenheden zonder muziek bezoekt zou ik echter graag beschikking hebben over een app, zodat ik snel weet waar een café is in de buurt zonder muziek.
Hartelijke groet
Margreet F

Wat heb ik een hekel aan muziek die te hard staat, vooral in winkels maar ook in restaurants.
Vriendelijk en rustig vragen of de muziek zachter kan helpt vaak wel.
Vraagt niemand het, dan weten winkel en horeca personeel ook niet dat te harde muziek ontzettend irriteert.
Groet, L van D

Beste Ab Kok,
Aan de IJsselmeerdijk, langs fiets en wandelroutes ligt een heerlijk terras voor koffie, lunch en meer waar geen muziek wordt gedraaid. De enige geluiden zijn vogels en keuvelende gasten.
Groet, K.Dr.

Wil je sport zonder muziek herrie, neem dan de taoistische Tai Chi, die vindt plaats in volledige stilte, want elders meestal is het overal “hetzelfde liedje”.
Leve de stilte…..
Groet, Eric

Wij hebben een natuurkampeerterrein. Op de camping is muziek (behalve bij het kampvuur) “not-done” De muziek komt van de natuur.
In deze zelfde filosofie hebben wij een koffie- en Thee terras.

De muziek komt uit de natuur.
c
amping@demaasakker.nl