Van RADAR:

De muziek op festivals en muziekevenementen staat vaak zo hard aan dat een derde van de bezoekers het niet tot het einde volhoudt. Dat meldt de Nationale Hoorstichting dinsdag op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend jongeren.
Volgens de organisatie vinden de meeste festivalgangers en concertbezoekers dat organisatoren verantwoordelijk zijn voor informatie over schadelijke decibels en gehoorbescherming. Toch geeft 43 procent aan dat ze nog nooit hierop zijn gewezen, vooraf of tijdens een muziekevenement.
Jongeren beschermen zichzelf!
Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna driekwart van de jongeren die nooit naar een festival gaan dat juist niet doen vanwege de te harde muziek. ‘Een positieve ontwikkeling is dat een derde van de jongeren zelf de verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor oordoppen ter bescherming tegen de schadelijke decibels’, aldus de Hoorstichting.

Dit artikel klinkt mij als ‘muziek in de oren.’  Maar eigenlijk is het diep triest dat dit gebeurt! Wat oorspronkelijk een plek moet zijn om iets te vieren, feest, ontmoeten, enzovoorts, is het tegenwoordig bijna een soort ‘toeschouwertje pesten’ geworden! En het ergste van deze situatie is : bijna niemand stoort zich daaraan! Het is NORMAAL geworden, deze overlast. Kortom, er is dus niets aan de hand. We hebben het met z’n allen decennia lang geaccepteerd dat er altijd en overal herrie is en nu is het te laat om er nog wat aan te doen.
Jammer maar helaas!

En de winnaars zijn!  De hoortoestellenverkoper/ketens! zoals Spec/savers/verkopers.