Regelmatig krijg ik van enkelen die de site bezoeken de vraag of ik melding wil maken van het helse kabaal dat zo nu en dan in horeca te beluisteren is. Eigenlijk niet. Maar in dit geval wil ik daarover via mijn blog wel iets kwijt. Zo schreven Leen van Rijn en Siep van der Werf mij onlangs:

Vandaag rond lunchtijd op terras bij strandtent Het Strandhuys in Katwijk. Staalblauwe lucht, noordenwind, prima temperatuur. Jammer dat er weer zeurderige achtergrondmuziek te horen was. Praten, laat staan luisteren naar je gesprekspartner gaat dan niet. Inderdaad, de meeste gasten rond 12:30 uur op een maandagmiddag op 10/4 waren 55+. Waarom stemmen ze hun muziek niet af op het publiek? Voorlopig hier niet meer naar toe, maar naar de Koele Costa.

Graag zou ik naar cafés of restaurants gaan waar wel muziek is maar niet te hard zodat je kan praten. Zo is er na afloop van jazzconcerten in het BIMhuis in Amsterdam vaak een dj die na de goede muziek van het concert met z’n koptelefoon op veeeeeeeel te harde muziek draait. Meer mensen hebben al geklaagd maar het helpt niet.

Zo kan het dus ook! Niet hard maar gewoon teringhard. En waar het aan ligt mag Joost weten. Volgens mij is er bij veel dj’s wel een vorm van narcisme te bespeuren. Ze horen zichzelf immers graag praten en hebben mijns inziens weinig respect voor de muziek. (dat wordt namelijk door de commercie bepaald). En meestal voordat het nummer afgelopen is zitten ze er al weer doorheen te kwelen. Vaak met twee man want dat kletst bij gebrek aan een levende luisteraar makkelijker. En omdat menig dj weinig interessants te vertellen heeft bellen ze graag naar Jan of Mien uit de provincie om melding te maken van vaak onnodige flauwekul. Maar ja, dit is wat wij met z’n alleen gecreëerd, en geaccepteerd hebben en veel keus blijft er niet over dan de radio uit te laten en zelf te kiezen voor een gewenst muzikaal moment. 
En dan nog die spotjes van laatste tijd op de tv over doe de Oortest Hoorcheck! Hoe kan dat nou?

Hoe kan dat nou, hoe kan dat nou
Zo barst je van de hitte
Zo sterf je van de kou
Hoe kan dat nou, hoe kan dat nou
Oh wat is dat nu toch flauw
Hoe kan dat nou, hoe kan dat nou
Eerst geven ze je een pluim
Dan krijg je weer een dauw
Hoe kan dat nou, hoe kan
Oh wat is dat nu toch flauw