Onlangs was ik een weekend in Deventer en tijdens mijn bezoek was ik benieuwd in hoeverre mijn verzameling horeca & winkels zonder muziek ook daadwerkelijk betrouwbaar is. Opgetogen ging ik op pad met mijn mobiel en website. Café Floors op de Brink was mijn doel. Op het moment dat ik de deur opende wist ik al hoe laat het was. Muziek! Enigszins verbaasd ging ik naar binnen en bestelde een heerlijk biertje. Na een tijdje was het duidelijk voor mij; mijn site geeft je geen garantie. Ja, tot de voordeur!
Laatst melde Suzanne mij het volgende:
Dudok Arnhem aangegeven staat als muziekvrije optie, wellicht klopt dat, enkel is de tent zelf een flinke herriebak (hoge plafonds, galmen, slechte akoestiek, keukenafzuigsysteem-herrie). Wil je bij Dudok rustig zitten dan is dit zeker geen optie, wellicht is hiervan een kleine notitie mogelijk bij hun als muziekvrije-optie? Hartelijke groet, Suzanne

Dus… zo is het ook! Laatst kwam ik op een nieuwjaarsborrel in een buurthuis vlakbij maar nadat er zo’n 20 inwoners binnen waren werd het mij toch echt te bar. Er was geen muziek maar het ontwerp van dit gebouw lag volgens mij in handen van de zoon van een plaatselijke wethouder die een schriftelijke cursus bouwkunde had gestudeerd! Wat een drama! Dus, ook al is er geen muziek aanwezig, dat betekent niet dat het er altijd rustig is qua geluid.

Tips blijven welkom en ook alle ervaringen die er opgedaan worden in de wereld die beheerst wordt door muziek, muzak, akoestische terreur, klankenbagger, dreunedrek, muziekmest, commercieel gecomponeerd geluidstapijt, hersenloos verklankt glijmiddel, muzikale landschapsvervuiling, New Age klankenmodderbad met dweilende toonreeksen of gewoon teringherrie!