Sint en Kerst malaise

`Radio Retraite` binnenkort op de fm`!
Dat zal een uitkomst zijn. Lekker luisteren zonder muziek of ernstig gekweel van presentatoren die weinig te melden hebben. Vaak zijn hun gasten al op een eerder moment in de media opgepikt om hun zegje te doen. Dus nu dan maar weer naar een verslaggever die met een microfoon staat te blauwbekken bij Lutjeprut om enkele inwoners te vervelen met de kwestie van Piet. Wat ooit een gewoon een leuk feest was is nu ook al politiek gekronkel geworden. Zwarte Piet is namelijk racisme tegenwoordig.
En velen willen en kunnen daar eindeloos over praten of mekkeren. Mijn radio gaat dus uit en die dag niet meer aan. Bekijk het maar!

Ik luister al weinig, maar zo nu en dan is een beetje gekweel in de auto ook wel amusant.
Mijn voorstel is dus: een zender met zo nu en dan flarden van een gesprek, kwalitatief slecht opgenomen en afgewisseld met ruis van een buitenlands station.
Liever geen Engelse zender want dat versta ik. Mijn voorkeur gaat uit naar een station uit bijvoorbeeld Albanië, Kirgizië  of Noorwegen! Kijk, dat houd mij scherp!

Maar dat gaat waarschijnlijk nooit gebeuren omdat er geen behoefte aan is, vermoed ik.
Toch kan dat verhelderend werken voor het menselijke brein. De fantasie wordt behoorlijk geprikkeld en ik vermoed zelfs dat de bloeddruk afneemt omdat elke vorm van ergernis verdwijnt.
Ik versta er immers toch niks van. Heerlijk toch?
Dus….wat let ons? Nou, dat kan niet meer met de hedendaagse digitale radio. Vroeger kon je nog aan zo’n knop draaien om ergens halverwege te blijven steken (analoge radio) maar tegenwoordig is dat  onmogelijk. Met als gevolg: alles of niets. Dus nu weer die eindeloze uren radioshit over Sint en Piet. Kijk, aan die sinterklaasliedjes heb ik nooit wat gevonden, maar dat toch liever dan die verslaggever uit bijvoorbeeld Lutjeprut. Kortom, terug naar de analoge radio en weer lekker fantaseren.
Oja. En dan komt straks ook nog Jingle Bel Kerstmis weer voorbij met Kerstman YoHo uit Verwegiestan. Met al die sneeuw en zijn rendier! Dat arme beest moet wel ieder jaar die volgeladen slee met zo’n dikke patserige vent trekken. Kan dat eigenlijk wel en mag dat van de Partij voor de Dieren?
Is dat geen dierenmishandeling?