Vorige week ging ik naar mijn nieuwe tandarts vanwege de halfjaarlijkse controle. Op wat boorgeluiden na die dwars door de deur heen gingen was het stil  in de wachtkamer. Ik zou spoedig met die boor in aanraking komen.
Het werd weer stil. Niet veel later stond ik oog in oog met een vrouw in een witte jurk.
Op het moment dat ik in de stoel ging zitten bemerkte ik muziek uit een radio. Mijn vorige tandarts deed alles in stilte. Deze dus niet.

Al vrij snel hoorde ik het gekweel van Sky Radio. Het zweet brak me uit terwijl het eigenlijke werk nog moest beginnen. Niet veel later hing er zo’n afzuigpijp in mijn mond en was ze al bezig met het lospeuteren van iets wat waarschijnlijk vast zat. Zo zijn ze. Toen kwam de boor en even later de nieuwe assistente. Het duurde niet lang of ik keek naar twee vrouwenhoofden die vlak boven mij iets aan het doen waren. Ik had een vermoeden.
Nooit wilde ik een verdoving maar nu begon ik toch echt te twijfelen. Het boren begon.

Waar die twee witte gebogen jurken het over hadden weet ik niet maar merkte wel dat ze plotseling aan het zingen waren! Er was kennelijk een liedje in de ‘nutteloze top 500 van Sky’ dat zij beiden kenden, mooi vonden en dus gingen meekwelen. En dan was het ook nog iets met kerst waar ik allergisch voor ben. Gelukkig was de pijn dusdanig aanwezig dat ik me daar niet meer druk om kon maken. Even dacht ik nog aan Chet Baker. Die had op een gegeven moment geen tandarts meer nodig en kon dus eindeloos tandloze muziek maken. Misschien iets voor een wachtkamer dacht ik nog!
Goeie tandarts trouwens!