Je kent ze waarschijnlijk wel. Die stoere gasten op steigers die met een gebruind lichaam stenen sjouwen, metselen en kozijnen in de gevel zetten. Zij doen iets wat wij vroeger allemaal deden: spelen met legostenen, alleen bij die kerels zijn het echte stenen. Wat zij ook doen is naar tyfusmuziek luisteren want het schijnt dat wanneer je naar deze geluidsbagger luistert lekker doorwerkt. Voor mij een reden om een straatje om te lopen.
Ik hoor liever het gekwinkeleer van een koolmees dan wel van een merel. Veel andere soorten vogels zijn langzamerhand ons land uitgejaagd. Blijven we dus zitten met wat algemene gasten. Toch hoor ik die liever dan het kwelend steigergejank. Wij hebben dit door de jaren heen allemaal geaccepteerd. Niks meer aan te doen.
Ik zag laatst zelfs nog op tv een oude reclame voorbij komen die de transistorradio introduceerde. Dan kon je namelijk lekker in het bos naar Veronica luisteren. Fijn toch! Nu leggen we een hoop Euries neer om ergens in de bush in doodse stilte te gaan survivallen. Grote kans echter dat je midden in de nacht zwetend wakker wordt van wat gebrom en gestommel om jouw tent. En reken maar dat je dan terstond met spoed weer naar het overvolle veilige Nederland verlangt. Daar waar de hele dag zurige muziekbagger te beluisteren is, tot op de steigers aan toe!